Micro Needling

Wat is Micro-needling?

Micro-needling is een behandelingsprocedure waarbij met een rollertje de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal.

Waarom Micro-needling?

Het doel van Micro-needling behandeling is om een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelltgen en om meer rendement uit uw produkt te krijgen dankzij de verbeterde produktpenetratie die Micro-needling bewerkstelligt.

Het effect van Micro-needling is dat er op natuurlijke en veilige wijze een enorm scala aan huidverbeteringen bereikt kunnen worden.

Huidverjonging:

. rimpelvervaging
. hudverstrakking, en vermindering
. of verwijdering van ouderdomsvlekken
. littekenverbetering
. striae vermindering
. vermindering/verwijdering van pigmentvlekken
. vermindering van couperose

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Micro-needling doet men in eerste instantie in kuurverband. Een gemiddelde kuur bestaat uit een 6-tal behandelingen met doorgaans 4 weken tussen de behandelingen in.

Daarna kan men onderhoudsbehandelingen
ondergaan. De aangewezen frequentie van de onderhoudsbehandelingen hangt af van wat men verder aan huidverzorging doet. Uw huidprofessional kan u daarin adviseren omdat zij op de hoogte is van uw lifestyle, uw onderhoudsniveau en huidkwaliteit.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Micro-needling geeft een apart gevoel op de huid wat het beste te omschrijven is als licht irritant.

Wanneer u zichzelf thuis behandeld met de thuisroller (0,2mm naaldlengte) dan geeft het een onprettig gevoel, maar dit is niet pijnlijk te noemen.

Wanneer u in onze studio wordt behandeld, dan wordt deze behandeling uitgevoerd met een roller met een naaldlengte van minimaal 0,5mm lang maar dat kan ook 1,0mm of 1,5mm naaldlengte zijn.Deze behandelingen zijn gevoelig tot licht pijnlijk.

In dat geval wordt u verdooft met een verdovende crème. Het voorhoofd is over het algemeen de gevoeligste plek, zelfs na verdoving en ook bij het rollen met een fibrerende roller.

Bij het behandele met een naaldlengte vanaf 0,5mm kunnen er puntbloedinkjes ontstaan. Dit is volkomen normaal. Het zijn slechts puntjes bloed die na het afvegen met een wattenschijfje verwijderd zijn en niet meer terugkomen.

Is het veilig?

Micro-needling is volkomen veilig wanneer er volgens de voorschriften wordt gehandeld. Dit houdt in dat de huid goed gereinigd en ontsmet is voorafgaand het Needlen. De rollers die in de studio gebruikt worden zijn steriel verpakt en worden na gebruik in een naaldenbak weggegooid. Deze mogen niet hergebruikt worden,ook niet na een speciale
reiniging en ook niet als het rollertje voor dezelfde klant gebruikt wordt.

Zijn er contraindicaties?

Geïnfecteerde huid, eczeem, actieve acne, rosacea, schimmelinfecties.
Ook te vermijden op wratten, moedervlekken en andere huidoneffenheden.

Wanneer zie ik resultaat?

Het resultaat van Micro-needling laat even op zich wachten. In het geval van Anti-aging duurt het minimaal 6 weken om collageen aan te maken en er zijn meedere behandelingen nodig.

Voor alle duidelijkheid: u gaat al wel resultaat zien in de loop van uw kuur maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling.

In het geval van littekenverbetering ziet u al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken.
Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden.
Littekens worden met kortere tussenpozen behandeld (om de 2 weken).

Is het resultaat duurzaam?

Dankzij het feit dat het de diepere huidlagen zijn waarin u met het Micro-needling een verbetering heeft bewerktstelligd, krijgt u een resultaat waarvan u jaren lang plezier kunt hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=nFmhrD-1vd8