Fractional Needling

Fractional Needling

Fractional Needling is een nieuwe huidverbeteringstechniek, het is een techniek die gebruik maakt van puur natuurlijke materialen.

Bij een fractional Needling behandeling worden miljoenen microscopsch kleine naaldjes van natuurlijk spons materiaal vermengd met een serum dat wordt afgestemd op het te behandelen huidbeeld.

De gedecalcificeerde sponsdeeltjes, spicules genaamd, zuigen zich vol met de werkstoffen en worden vervolgens door de esthetisch behandelaar in het gelaat en/of de hals, en/of het décolleté of handen gewreven en perforeren zowel de epidermis als de dermis. Hier blijven de naaldjes (spicules) 24 tot 36 uur ontzichtbaar in de huid zitten en vallen daarna vanzelf uit. Gedurende deze tijd geven de spicules, over de gehele zone waar ze zijn ingewreven, de werkstoffen af aan de huid op alle dieptes waarin de spicules zich bevinden.

Doordat de spicules 24 tot 36 uur in de huid blijven zitten, geven ze al die tijd een reparatie signaal aan de huid af. Dat geeft een aanzet tot collageeninductie. Doordat de spicules 24 tot 36 uur in de huid blijven zitten en gedurende die tijd hun werkstoffen kunnen afgeven, is het transdermale, aspect van Fractinal Needling zeer hoog en komen de werkstoffen in de dermis terrecht maar ook in de epidermis.